— dinsdag 23 november 2021, 12:20 | 0 reacties, praat mee

Bram Vermeulen stopt als buitenlandcorrespondent voor de NOS

© Stefan Heijendael / NOS

Bram Vermeulen stopt na twintig jaar als buitenlandcorrespondent voor de NOS. Vanaf 1 januari richt hij zich volledig op het tv-programma Frontlinie, dat hij voor de VPRO regisseert en presenteert.

De 47-jarige Vermeulen benadrukt dat hij weliswaar stopt met zijn correspondentschap, maar niet met reizen. “Ik wil verhalen maken van een langere adem die zich afspelen ver weg, maar die onlosmakelijk met ons zijn verbonden. Ik wil laten zien dat wij daar een rol in spelen.” Frontlinie vertelt vergeten verhalen die in het dagelijkse nieuws niet meer dan een voetnoot zijn. Vermeulen zoomt daarbij in op mensen die “tegen frontlinies” aan wonen. Het gaat daarbij niet alleen om de gevolgen van gewapende conflicten, maar ook om zaken als klimaatverandering en de impact daarvan op het dagelijkse leven.

Vermeulen begon als correspondent in het zuidelijk deel van Afrika en ging in 2009 aan de slag in Turkije. Eind 2013 keerde hij terug naar Zuid-Afrika. “Na twintig jaar correspondentschap is het tijd voor mij om naar huis te gaan.”

Hij blijft ook verhalen schrijven voor NRC. Meer bij de NOS

Bekijk meer van

NOS Bram Vermeulen

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.