training eu starters

— donderdag 18 december 2008, 11:10 | 5 reacties, praat mee

Bram Vermeulen Journalist van het Jaar

Bram Vermeulen is door de redactie van vakblad De Journalist uitgeroepen tot Journalist van het Jaar 2008. De Zuidelijk Afrika correspondent voor NOS Nieuws, NRC Handelsblad en De Wereldomroep krijgt de prijs omdat hij 'zijn werk in bijzonder moeilijke omstandigheden doet en daarbij de nodige risico's neemt. Dat alles komt de kwaliteit van zijn werk evenwel ten goede. Vermeulen biedt zijn kijkers, luisteraars en lezers waardevolle aanvullende informatie en nieuws. Hij bewijst daarmee de waarde van een buitenlands correspondentschap'. De jury was vooral te spreken over zijn berichtgeving uit Zimbabwe. Meer bij het hoofdredactioneel / De Journalist Laatste wijziging: 23 september 2014, 22:50

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

5 reacties

Jan, 18 december 2008, 10:48

Ken hem niet, maar waarom zou je een prijs moeten krijgen als je risico’s neemt.

Carola, 18 december 2008, 12:31

Jan, als je zijn werk niet kent, maak dan ook niet van dit soort opmerkingen. Bekijk dan eerst eens een paar van de reportages die Bram Vermeulen voor o.a. het NOS-journaal heeft gemaakt en reageer dan. Ik kan me helemaal vinden in de keuze van de jury.

Lyske, 18 december 2008, 13:47

Omdat je niet adequaat kan berichten over turbulente regio’s als je geen risico’s neemt. Soms is het nodig om in een Tupolev naar Uganda te vliegen. En over het belang van goede buitenlandcorrespondentie hoeven we niet te discussieren, lijkt me. Lees anders ‘Het maakbare nieuws’. Ik ben fan van Bram sinds ik zijn bijdrage aan dat boek heb gelezen. Hulde!

Gerwin Peelen, 18 december 2008, 17:09

Helemaal terecht. Het was gewaagd maar hij diende de journalistiek en een beter beeld met betrekking op Zimbabwe. Als je hem niet kent, heb je in een grot geleefd?

nathalie, 22 december 2008, 15:24

Ik zat bij ‘m in de klas op de academie voor journalistiek en ben blij voor ‘m. Leuke vent en z’n reportages zijn erg goed. Bram, gefeliciteerd! Lang geleden dat we dat radioprogramma De Naakte Waarheid maakten :-)

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.