persveilig seminar

— dinsdag 23 augustus 2022, 10:16 | 0 reacties, praat mee

BOOS-aflevering over The Voice gekozen tot TV Moment van het Jaar

Juni 2022: Hofman praat met verslaggevers nadat hij in Beeld en Geluid de Zilveren Nipkowschijf ontving voor het beste televisieprogramma van het jaar | ANP

Het onlineprogramma BOOS waarin Tim Hofman de misstanden rondom The Voice of Holland aan de kaak stelde, is door vakmediaplatform Spreekbuis.nl en onlinestreaminggids Streamwijzer verkozen tot het TV Moment van het Jaar. "Heel Nederland zat voor de BOOS-reportage aan de buis gekluisterd", aldus Richard Otto, uitgever van Spreekbuis.nl. Laatste wijziging: 23 augustus 2022, 10:20

Spreekbuis.nl en Streamwijzer hebben kijkers gevraagd wat zij het TV Moment van het Jaar vonden, waarna BOOS over The Voice of Holland als winnaar uit de koker kwam. De aflevering van BOOS was twee uur na publicatie al door meer dan 5 miljoen mensen bekeken. Inmiddels staat de teller van de YouTube-video op bijna 11 miljoen views. “De volgende dagen was de uitzending hét gesprek bij het koffieapparaat en werden er Kamervragen gesteld. Hilversum schudde even op zijn grondvesten, maar door de uitzending zijn er echt dingen in gang gezet”, zegt Otto.

In het programma van Hofman kwamen tientallen vrouwen aan het woord die onder anderen bandleider Jeroen Rietbergen, inmiddels de ex van John de Mols zus Linda de Mol, en coaches Ali B en Marco Borsato beschuldigden van seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van de zangcompetitie op RTL 4.

Andere kanshebbers voor het TV Moment van het Jaar 2021/2022 waren de beelden van de Formule 1-overwinning van Max Verstappen, de ongeneeslijk zieke Jan Rot die Hallelujah zingt bij Matthijs Draait Door en de beruchte kaars-uitspraken door Johan Derksen bij Vandaag Inside.

Eerder was het TV Moment van het Jaar te zien op televisie en werd het uitgezonden door de VARA. Sinds 2022 zijn Spreekbuis.nl en Streamingwijzer weer gestart met de verkiezing.

Bekijk meer van

Tim Hofman BOOS

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.