Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— woensdag 22 januari 2020, 15:59 | 0 reacties, praat mee

Boete voor vastgoedmagnaat na mishandeling Tim Hofman

© Foto: ANP / Mischa Schoemaker

De Nijmeegse ondernemer die in 2017 BNNVARA-presentator Tim Hofman en diens cameraman mishandelde, heeft daarvoor een geldboete gekregen van 1.250 euro. Dat heeft de politierechter beslist. De zoon van de man, die ook betrokken was bij de mishandeling, kreeg een taakstraf van 180 uur opgelegd. Bijna de helft van die straf – 80 uur – is voorwaardelijk.

Hofman en zijn team werden in augustus 2017 door het tweetal belaagd tijdens opnames van het YouTube-programma #BOOS. In de betreffende uitzending probeerde Hofman huisbaas Ton H. te bevragen nadat een bewoonster van een van de woningen van H. had geklaagd.

De presentator en zijn cameraman werden daarop hardhandig de deur uit gewerkt, waarbij Hofman een gebroken kaak werd geslagen. H. probeerde daarop met een kortgeding tevergeefs te voorkomen dat de aflevering werd uitgezonden.

Volgens de politierechter hebben zowel H. (75) als zijn 43-jarige zoon zich schuldig gemaakt aan mishandeling. De zoon is volgens de rechter de oorzaak van de escalatie. Hij was de eerste die over ging tot geweld en bracht ook schade toe aan de camera waarmee werd gefilmd. De rechter noemt dat ‘volstrekt onnodig en buiten alle proporties’. In het vonnis weegt ook mee dat de 43-jarige man eerder voor mishandeling is veroordeeld.

H. zelf krijgt een minder zware straf dan zijn zoon, omdat hij volgens de rechter een kleiner aandeel in de escalatie had. Dat de Nijmeegse vastgoedmagnaat spijt heeft betuigd en geen strafblad heeft weegt ook mee in de strafmaat. Aanvankelijk was tegen H. 140 uur taakstraf geëist. Meer bij NU.nl

Bekijk meer van

Tim Hofman BNNVARA #BOOS

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.