website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

#BOOS mag gewoon worden uitgezonden

Linda Nab — Geplaatst in rechtszaak op donderdag 17 augustus 2017, 16:01

Nieuws

De nieuwste aflevering van het YouTube-programma #BOOS, waarin te zien is hoe de ontmoeting van presentator Tim Hofman met de Nijmeegse pandjesbaas Ton Hendriks uitdraaide op een handgemeen, mag vanmiddag gewoon worden uitgezonden. Dat heeft de kantonrechter in Utrecht zojuist besloten. Hendriks spande een kort geding aan om de uitzending tegen te houden. Afgelopen maandag heeft Hofman een gebroken kaak opgelopen in het kantoorpand van Hendriks, toen de BNN-presentator namens een gedupeerde huurder met draaiende camera verhaal kwam halen. Twee andere leden van de BNN-cameraploeg kregen daarbij ook rake klappen.

De huisbaas liet aan zakenblad Quote weten niets te vrezen, maar een kort geding desondanks toch nodig te vinden. ‘Mijn medewerkers willen niet gefilmd worden.’ De rechter besloot in zijn nadeel. Alleen wanneer onherstelbare schade wordt veroorzaakt, die niet is te herstellen, wil de rechter publicatie vooraf verbieden. Hij oordeelde dat daar in dit geval geen sprake van is.

Een redacteur van Quote woonde het kort geding bij. Zijn verslag is te lezen via de website of via zijn Twitter-tijdlijn.

De nieuwe aflevering wordt iets na 16.00 uur op het YouTube kanaal van #BOOS gezet.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.