— donderdag 17 augustus 2017, 16:01 | 0 reacties, praat mee

#BOOS mag gewoon worden uitgezonden

De nieuwste aflevering van het YouTube-programma #BOOS, waarin te zien is hoe de ontmoeting van presentator Tim Hofman met de Nijmeegse pandjesbaas Ton Hendriks uitdraaide op een handgemeen, mag vanmiddag gewoon worden uitgezonden. Dat heeft de kantonrechter in Utrecht zojuist besloten. Hendriks spande een kort geding aan om de uitzending tegen te houden. Afgelopen maandag heeft Hofman een gebroken kaak opgelopen in het kantoorpand van Hendriks, toen de BNN-presentator namens een gedupeerde huurder met draaiende camera verhaal kwam halen. Twee andere leden van de BNN-cameraploeg kregen daarbij ook rake klappen.

De huisbaas liet aan zakenblad Quote weten niets te vrezen, maar een kort geding desondanks toch nodig te vinden. ‘Mijn medewerkers willen niet gefilmd worden.’ De rechter besloot in zijn nadeel. Alleen wanneer onherstelbare schade wordt veroorzaakt, die niet is te herstellen, wil de rechter publicatie vooraf verbieden. Hij oordeelde dat daar in dit geval geen sprake van is.

Een redacteur van Quote woonde het kort geding bij. Zijn verslag is te lezen via de website of via zijn Twitter-tijdlijn.

De nieuwe aflevering wordt iets na 16.00 uur op het YouTube kanaal van #BOOS gezet.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.