website over journalistiek

Boekhoorn verliest rechtszaak tegen Cyrte

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in conflict op woensdag 6 april 2011, 14:48

Nieuws

Zakenman en uitgever Marcel Boekhoorn heeft de rechtszaak verloren die hij had aangespannen tegen investeringsfonds Cyrte. De rechtbank in Amsterdam heeft bepaald dat Cyrte de aandelen van Boekhoorn niet hoeft over te nemen. Het geschil draaide om een vermeende afspraak tussen Cyrte-topman Frank Botman en Boekhoorn over aandelen in uitgeefconcern Telegraaf Media Groep (TMG). Boekhoorn claimde miljoenen euro’s van de onderneming.

 

Boekhoorn zou in 2008 aandelen hebben genomen in TMG in de wetenschap dat het bedrijf op termijn van de beurs zou worden gehaald. Cyrte is grootaandeelhouder in TMG, maar zou via deze weg aansturen op een volledige overname. Botman zou Boekhoorn hebben beloofd dat hij zijn aandelen op dat moment tegen aankoopwaarde bij Cyrte kwijt kon. De Cyrte topman heeft altijd ontkend dat hij een verkoopoptie heeft gegeven. De rechter stelt nu dat Boekhoorn niet aannemelijk heeft kunnen maken dat een dergelijke afspraak bestond.

Boekhoorn blijft nu met een pakket aandelen TMG zitten dat ongeveer achttien miljoen euro minder waard is dan bij de aankoop. Hij moet ook de proceskosten van Cyrte betalen, voorlopig begroot op 29.000 euro. Meer bij het Financieele Dagblad / Rechtspraak

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.