— woensdag 6 april 2011, 14:48 | 0 reacties, praat mee

Boekhoorn verliest rechtszaak tegen Cyrte

Zakenman en uitgever Marcel Boekhoorn heeft de rechtszaak verloren die hij had aangespannen tegen investeringsfonds Cyrte. De rechtbank in Amsterdam heeft bepaald dat Cyrte de aandelen van Boekhoorn niet hoeft over te nemen. Het geschil draaide om een vermeende afspraak tussen Cyrte-topman Frank Botman en Boekhoorn over aandelen in uitgeefconcern Telegraaf Media Groep (TMG). Boekhoorn claimde miljoenen euro's van de onderneming.

Boekhoorn zou in 2008 aandelen hebben genomen in TMG in de wetenschap dat het bedrijf op termijn van de beurs zou worden gehaald. Cyrte is grootaandeelhouder in TMG, maar zou via deze weg aansturen op een volledige overname. Botman zou Boekhoorn hebben beloofd dat hij zijn aandelen op dat moment tegen aankoopwaarde bij Cyrte kwijt kon. De Cyrte topman heeft altijd ontkend dat hij een verkoopoptie heeft gegeven. De rechter stelt nu dat Boekhoorn niet aannemelijk heeft kunnen maken dat een dergelijke afspraak bestond.

Boekhoorn blijft nu met een pakket aandelen TMG zitten dat ongeveer achttien miljoen euro minder waard is dan bij de aankoop. Hij moet ook de proceskosten van Cyrte betalen, voorlopig begroot op 29.000 euro. Meer bij het Financieele Dagblad / Rechtspraak

Bekijk meer van

TMG

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.