— maandag 6 april 2020, 12:24 | 0 reacties, praat mee

Misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink overleden

Misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink in 2010 | Herman Engbers / Hollandse Hoogte

Misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink is maandagochtend op 64-jarige leeftijd overleden. Hij was al langere tijd ernstig ziek. Het nieuws van zijn overlijden werd bekend gemaakt door zijn dochter Anna Korterink, zelf ook als misdaadjournalist actief.

“Het is hard te sterven als de lente valt”, schrijft Korterink in een verwijzing naar het lied De Stervende van de Vlaamse zanger Will Ferdy. “Vanochtend vroeg is Hendrik Jan overleden. Hoewel dit groot verdriet met zich meebrengt, is hij rustig gestorven. Hij heeft afscheid van ons, zijn gezin, kunnen nemen zoals hij dat wilde. Het is goed zo”, schrijft ze namens de familie.

Op 25 maart van dit jaar liet Korterink in een eigen blogpost weten dat er in 2018 kanker was vastgesteld en dat “het een aflopende zaak” was.

Korterink werkte ruim 45 jaar als misdaadverslaggever, schrijft Telegraaf-journalist John van den Heuvel. In die tijd werkte hij voor diverse weekbladen en misdaadprogramma’s op televisie.

Het misdaadboek over de familie Holleeder, dat in april 2019 verscheen, leidde vorig jaar tot een gang naar de rechter. Dat conflict werd in het voordeel van Korterink beslist.

Bekijk meer van

Hendrik Jan Korterink

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.