data als kans

— vrijdag 23 september 2016, 09:57 | 1 reactie, praat mee

BNN-VARA overtreedt reclameregels Mediawet

Omroep BNN-VARA is opnieuw op de vingers getikt voor het overtreden van de reclameregels van de Mediawet. Dat bevestigt het Commissariaat voor de Media tegenover NRC Handelsblad. In de afgelopen maanden is er volgens het Commissariaat in de programma's DWDD en Pauw zeker twee keer 'overdreven en overdadig' aandacht besteed aan een concert en een energiedrankje. Laatste wijziging: 23 september 2016, 10:03

In dat laatste geval ging het om een uitzending van Pauw, waarin Formule 1-coureur Max Verstappen reclamekleding van zijn team Red Bull droeg. In juni en september voerde het Commissariaat gesprekken met de directie van de omroep over de voorvallen, die als een laatste waarschuwing beschouwd mogen worden. Bij een eerstvolgende overtreding zal de toezichthouder de omroep een boete opleggen.

Eerder dit jaar plaatste het Commissariaat voor de Media BNN-VARA onder verscherpt toezicht, nadat de omroep de reclameregels overtrad door in De Wereld Draait Door aandacht te schenken aan een eigen festival en restaurant. Ook toen werden, net als bij de recente overtredingen, geen boetes uitgedeeld.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Platootje, 23 september 2016, 14:16

Is het niet eenvoudiger voor het Commissariaat om DWDD geheel als reclameblok te zien voor boeken, artiesten, politici en mensen die hun waarde in het schnabbelcircuit komen verhogen?
Maandelijks meld je dan de uitzonderingen op de regel dat het reclame is.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.