noodfonds

— vrijdag 19 juli 2019, 08:51 | 0 reacties, praat mee

Blendle laat gebruikers tegoeden ook na 1 augustus opmaken

Foto: ANP / Piroschka van de Wouw

De online kiosk Blendle laat gebruikers tegoed dat ze hebben gestort voor de aanschaf van losse artikelen ook na 1 augustus nog opmaken. Dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf desgevraagd tegenover Villamedia.

Op donderdag ontstond op sociale media wat oproer nadat Blendle een mail rondstuurde om gebruikers aan te sporen hun resterende tegoed op te maken, omdat de kiosk per 1 augustus stopt met de verkoop van losse artikelen. Blendle gaat vanaf die datum alleen nog verder met zijn abonnementendienst Premium.

Dat viel niet bij iedereen even goed. Veel gebruikers hebben nog kleinere of grotere bedragen in hun portemonnee.

Blendle schreef in de mail aan mensen met een ongebruikt tegoed dat er nog twee weken resteren om dat tegoed “om te zetten in een fikse korting” op Blendle Premium. De langere periode die mensen wordt gegund om “je overgebleven euro’s uit te geven” eindigt niettemin op 1 augustus.

Op Twitter bleek dat contact opnemen met Blendle kan lonen: meerdere mensen kregen de toezegging dat wanneer het tegoed niet is opgebruikt en iemand “nog niet overtuigd is van de waarde van Blendle Premium” een uitbetaling in principe mogelijk is.

“We stoppen per 1 augustus met micropayments voor inactieve gebruikers en nieuwe gebruikers”, stelt Jeroen Amelsbeek van Blendle tegenover Villamedia. “Maar”, zo verzekert hij, “als mensen nog geld in hun portemonnee hebben laten we ze dat natuurlijk opmaken. Ook na 1 augustus. En ook zonder Premium.”

Dit artikel kwam tot stand met medewerking van Lars Pasveer.

Bekijk meer van

Blendle

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.