— donderdag 15 oktober 2015, 09:01 | 0 reacties, praat mee

‘Blendle heeft half miljoen gebruikers’

Piroschka van de Wouw / ANP

Marktonderzoeker Multiscope stelt dat online kiosk Blendle inmiddels 500.000 gebruikers heeft. Dat blijkt uit de zogeheten Smart Electronics Monitor, een onderzoek waar 7400 Nederlanders aan meedoen. De huidige gebruikers zijn volgens het onderzoek enthousiast over de dienst en verwachten Blendle in de toekomst evenveel of zelfs vaker te zullen gebruiken. Laatste wijziging: 15 oktober 2015, 09:02

Blendle is nog wel vooral populair onder mannen - 58 procent van de gebruikers is man. Ze zijn bovendien hoog opgeleid (75 procent) en een grote groep (41 procent) is tussen 35 en 54 jaar oud. Blendle heeft echter ook een grote groep jonge gebruiker aan zich weten te binden: 36 procent is 18 tot 34 jaar oud.

Volgens Multiscope zijn de gebruikers zeer geïnteresseerd in politiek, gadgets en technologie - met relatief weinig interesse voor natuur en milieu.

Multiscope voorziet een rooskleurige toekomst voor de kiosk, nu er sprake is van internationale expansie. De dienst geniet een goede naamsbekendheid (eenderde van de consumenten zónder account kent de dienst wel en heeft interesse) maar daar valt volgens de marktonderzoeker dus nog winst te behalen.

Bekijk meer van

Blendle

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.