Smartocto userneeds

— woensdag 30 januari 2019, 12:47 | 1 reactie, praat mee

‘Blasic pitchte ook bij Panorama’

Freelance journalist Peter Blasic, die vorige week door De Groene Amsterdammer werd ontmaskerd vanwege plagiaat, heeft ook een verhaal gepitcht bij Panorama. Dat schrijf chef misdaad Vico Olling deze week in zijn column (betaalde link, via Blendle).

Blasic klopte bij Panorama aan met een verhaal over jeugdbendes, dat uiteindelijk niet geplaatst werd omdat er “iets niet klopte” en “een ziel miste”. Olling is verder van mening dat de affaire Blasic alles te maken heeft met inkrimpen van redacties en steeds kleinere budgetten. “Mensen moeten steeds meer doen in minder tijd. Dan maak je soms tee snel keuzes die je achteraf gezien niet had moeten maken, maar omdat het blad door moet, moet jij ook door. Ik weiger dat.”

Bekijk meer van

Peter Blasic Panorama

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

vd ven, 27 juli 2019, 09:40

lol..  pano speelt de vermoorde onschuld en doet zich voor alsof ze beter zijn dan de andere redacties, terwijl ze zelf ook een verhaal van m hebben geplaatst over auto racers. Die Olling is lekker selectief in zijn herinnering.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.