— woensdag 30 januari 2019, 12:47 | 1 reactie, praat mee

‘Blasic pitchte ook bij Panorama’

Freelance journalist Peter Blasic, die vorige week door De Groene Amsterdammer werd ontmaskerd vanwege plagiaat, heeft ook een verhaal gepitcht bij Panorama. Dat schrijf chef misdaad Vico Olling deze week in zijn column (betaalde link, via Blendle).

Blasic klopte bij Panorama aan met een verhaal over jeugdbendes, dat uiteindelijk niet geplaatst werd omdat er “iets niet klopte” en “een ziel miste”. Olling is verder van mening dat de affaire Blasic alles te maken heeft met inkrimpen van redacties en steeds kleinere budgetten. “Mensen moeten steeds meer doen in minder tijd. Dan maak je soms tee snel keuzes die je achteraf gezien niet had moeten maken, maar omdat het blad door moet, moet jij ook door. Ik weiger dat.”

Bekijk meer van

Peter Blasic Panorama

Praat mee

1 reactie

vd ven, 27 juli 2019, 09:40

lol..  pano speelt de vermoorde onschuld en doet zich voor alsof ze beter zijn dan de andere redacties, terwijl ze zelf ook een verhaal van m hebben geplaatst over auto racers. Die Olling is lekker selectief in zijn herinnering.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.