training eu starters

— vrijdag 1 september 2023, 08:17 | 0 reacties, praat mee

Bioloog en televisiemaker David Attenborough presenteert laatste serie Planet Earth

© ANP / Aaron Chown

Bioloog en televisiemaker David Attenborough (97) presenteert de derde en laatste serie van BBC-natuurprogramma Planet Earth. Dat laat Mike Gunton, uitvoerend producent van Planet Earth III aan The Guardian weten. Laatste wijziging: 1 september 2023, 08:26

“Planet Earth zou Planet Earth niet zijn zonder David, dus ik ben heel blij dat hij de derde serie presenteert”, zegt Gunton.

“Zoals altijd heeft hij zijn enorme enthousiasme en wijsheid ingebracht.” Het filmen van de tv-serie is al begonnen in Groot-Brittannië. In de serie treedt Attenborough in de voetsporen van een van zijn persoonlijke helden, bioloog Charles Darwin. “Het leek de perfecte plek voor David om Planet Earth III te introduceren en ons te herinneren aan de wonderen en de kwetsbaarheid van onze planeet.”

Arts met defibrillator
Bij Attenborough’s vorige serie, Wild Isles, werd al gedacht dat het zijn laatste filmproject op locatie zou zijn. Tijdens die serie werd hij bij het beklimmen van de top van Skomer Island vergezeld door een arts met een defibrillator. Ook beweerden producenten dat ze hun filmplannen moesten wijzigen uit angst dat de presentator te dicht bij zeevogels kwam, vogelgriep zou oplopen en daaraan zou overlijden.

Planet Earth is een van de populairste natuurprogramma’s van de BBC. Deze laatste serie wordt later dit jaar op BBC One uitgezonden. Het is nog niet bekend of de serie ook in Nederland uitgezonden wordt.

Bekijk meer van

David Attenborough BBC

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.