Jodal

— vrijdag 11 juni 2021, 10:59 | 0 reacties, praat mee

Beter bedrijfsresultaat voor NDC mediagroep in 2020

© Novum / Anton Kappers - Thomasson

NDC mediagroep heeft in 2020 een beter bedrijfsresultaat laten zien ten opzichte van een jaar eerder. In 2020 eindigde de uitgever van onder meer de Leeuwarden Courant, Dagblad van het Noorden en het Friesch Dagblad met een verlies van 6,6 miljoen euro na belastingen. In 2019 was dat nog 10,8 miljoen verlies.

Dat laat NDC mediagroep weten in een persbericht. De EBITDA, het bedrijfsresultaat exclusief afschrijvingen en reorganisatielasten, kwam vorig jaar uit op 2,7 miljoen euro. In 2019 kwam de EBITDA nog uit op een verlies van 3,3 miljoen euro.

De resultaatverbetering is vooral te danken aan een kostenbesparing. NDC mediagroep gaf minder uit aan grond- en hulpstoffen en nam afscheid van medewerkers, wat zorgde voor minder personeelskosten.

De omzet van het concern daalde met 6,1 procent naar bijna 105 miljoen euro. Dat is volgens NDC mediagroep deels te wijten aan de coronalockdowns. Die hebben met name de advertentie-inkomsten bij de lokale kranten geen goed gedaan. Ook inkomsten uit evenementen, ticketverkoop en commerciële drukorders leden onder de uitbraak van het coronavirius.

Wat de daling van het abonneebestand betreft heeft NDC mediagroep naar eigen zeggen het tij gekeerd. Vooral in de tweede helft van 2020 nam het aantal abonnees weer toe, met name bij Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. Door die stijging in de tweede helft van het jaar kwam het abonneebestand aan het eind van 2020 uit op hetzelfde niveau als eind 2019.

Bekijk meer van

NDC mediagroep

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.