NVJ compleet lid

— woensdag 22 maart 2023, 10:06 | 0 reacties, praat mee

Volledige bestuur van meldpunt Mores treedt af

Volledige bestuur van meldpunt Mores treedt af

Het bestuur van meldpunt Mores, voor grensoverschrijdend gedrag in de cultuursector, treedt af. Dat is besloten omdat het het bestuur door de publicatie in de Volkskrant "zelf onderwerp van gesprek is geworden en daardoor ook het imago van het meldpunt wordt aangetast", zo liet voorzitter Amber de Vente woensdag in een verklaring weten. Laatste wijziging: 22 maart 2023, 10:28

De Vente had de plek van voormalig voorzitter Janke Dekker overgenomen.

Dekker stapte op 12 maart op, na onthullingen van de Volkskrant over de werkcultuur bij NOS Sport. In het artikel wordt ook een buitenechtelijke relatie van haar man Tom Egbers met een stagiaire beschreven. Waarom ze aftreedt wordt niet door haar duidelijk gemaakt, wel wees ze naar de publicatie over NOS Sport in de Volkskrant.

Lees alles over de situatie bij NOS Sport

‘Het ging niet goed met Tom’
“Er was sprake van een affaire in een periode dat het niet goed ging met Tom. Dat was een wederkerige relatie waarbij ook de jonge vrouw initiatieven nam en bijvoorbeeld een grote hoeveelheid berichten aan mijn man verstuurde”, zo zegt Janke Dekker in een verklaring waaruit AD citeert.

De affaire vond vijftien jaar geleden plaats, toen de vrouw 22 en Egbers 48 jaar oud was. Dekker vindt dat de krant deze kwestie onterecht als metoo-geval beschrijft: “‘Nieuws’ dat nu in een context wordt geplaatst van een cultuur waarbij grensoverschrijdend gedrag eerder norm dan de uitzondering zou zijn en daardoor zo uit context wordt geplaatst dat dit zonder meer beschadigend is voor mij, mijn man en mijn kinderen.”

Mores.online is het meldpunt voor iedereen in de culturele sector die te maken heeft gehad of getuige is geweest van grensoverschrijdend gedrag. Het meldpunt werd in 2018 opgericht, in het kielzog van de #metoo-beweging. Na gebeurtenissen zoals die bij The Voice of Holland en De Wereld Draait Door was een duidelijke piek te zien in het aantal meldingen. Wie een melding doet bij Mores wordt teruggebeld door een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Die luistert en vertelt de melder wat de mogelijke scenario’s zijn.

Bekijk meer van

NOS Sport MORES

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.