— dinsdag 27 maart 2018, 08:40 | 0 reacties, praat mee

Bert Wagendorp en JW Roy schrijven beste sportboek van 2017

Bert Wagendorp en singer-songwriter JW Roy hebben de Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek van 2017 gewonnen. Ze kregen de prijs voor 'Lance, the rise and fall in 14 songs'. Het boek en bijbehorende cd vormen een rockopera over Lance Armstrong, die "van held een schurk werd".

Volgens de jury hebben journalist Wagendorp en componist JW Roy ” hun professionele genres verrijkt en op uitermate oorspronkelijke wijze met elkaar verbonden. Een bekend verhaal in een nieuwe aantrekkelijke jas. Met de uitbundige vorm van de rock-opera wordt de lezer troost en berusting geboden. Een verslag van sport op hoog niveau door middel van verbeelding op hoog niveau”.

De prijs is vernoemd naar sportjournalist Nico Scheepmaker (1930-1990), die vanaf 1957 schreef over sport en met zijn aanpak de Nederlandse sportjournalistiek veranderde.

Er waren in totaal 45 inzendingen voor de Nico Scheepmaker Beker.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.