persveilig seminar

— dinsdag 27 maart 2018, 08:40 | 0 reacties, praat mee

Bert Wagendorp en JW Roy schrijven beste sportboek van 2017

Bert Wagendorp en singer-songwriter JW Roy hebben de Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek van 2017 gewonnen. Ze kregen de prijs voor 'Lance, the rise and fall in 14 songs'. Het boek en bijbehorende cd vormen een rockopera over Lance Armstrong, die "van held een schurk werd". Laatste wijziging: 27 maart 2018, 08:46

Volgens de jury hebben journalist Wagendorp en componist JW Roy ” hun professionele genres verrijkt en op uitermate oorspronkelijke wijze met elkaar verbonden. Een bekend verhaal in een nieuwe aantrekkelijke jas. Met de uitbundige vorm van de rock-opera wordt de lezer troost en berusting geboden. Een verslag van sport op hoog niveau door middel van verbeelding op hoog niveau”.

De prijs is vernoemd naar sportjournalist Nico Scheepmaker (1930-1990), die vanaf 1957 schreef over sport en met zijn aanpak de Nederlandse sportjournalistiek veranderde.

Er waren in totaal 45 inzendingen voor de Nico Scheepmaker Beker.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.