— dinsdag 26 april 2016, 08:20 | 0 reacties, praat mee

‘Etalagecoureur’ is beste sportboek van 2015

Peter Ouwerkerk heeft de Nico Scheepmaker Beker gewonnen, de vakprijs voor het beste sportboek van 2015. Dat heeft juryvoorzitter Ad Melkert bekendgemaakt in het Olympisch Stadion. Hij krijgt de prijs voor 'Etalagecoureur', het boek over wielrenner Roy Schuiten.

Bij het grote publiek is hij geen bekende renner, maar deze prachtig geschreven biografie levert een fascinerend portret op, duizelingwekkend gedetailleerd en boeiend, zo oordeelt de jury, onder leiding van Ad Melkert.

De publieksprijs ging naar Topshow, van Michel van Egmond en Jan Hillenius. Het boek gaat over het tv-programma Voetbal International en geeft een kijkje achter de schermen. Vorig jaar won Van Egmond zowel de publieks- als de juryprijs voor zijn bestseller Kieft.

De Nico Scheepmaker Beker wordt sinds 2005 jaarlijks uitgereikt. De prijs is vernoemd naar sportjournalist Nico Scheepmaker, die in 1990 overleed. Meer bij Sportgeschiedenis / NOS

 

 

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.