data als kans

— vrijdag 22 mei 2009, 08:37

Berlusconi wil totale controle op tv

De benoeming van een nieuwe hoofdredacteur van het belangrijkste nieuwsprogramma van de Italiaanse publieke omroep is woensdag uitgelopen op een rel. Drie leden van de raad van bestuur liepen weg omdat de benoeming "van buiten gedicteerd" zou zijn. Als privépersoon controleert de zakenman Silvio Berlusconi al jaren de belangrijkste commerciële zenders van Italië. Als vorig jaar herkozen premier lijkt hij nu ook belangrijke benoemingen bij de publieke omroep naar zijn hand te zetten. Oppositieleider Dario Franceschini van de centrumlinkse Democratische Partij (PD) beschuldigde Berlusconi er woensdag van de "totale controle" op de tv in Italië na te streven. Laatste wijziging: 22 mei 2009, 09:28

Oud-onderzoeksrechter Antonio Di Pietro van de kleinere oppositiepartij Italië van de Waarden (IDV) heeft de Italianen opgeroepen om op 5 juni de straat op te gaan voor een ‘Information Day’ uit protest tegen de “totale bezetting” van de publieke omroep RAI door Berlusconi.

In een eerder deze maand uitgebracht rapport van de burgerrechtenorganisatie Freedom House wordt Italië niet meer tot de landen met een vrije pers gerekend, maar tot landen met een gedeeltelijk vrije pers.

Bekijk meer van

Italië

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.