— dinsdag 6 juli 2010, 10:29 | 0 reacties, praat mee

Italië: Dag van Informatiestilte

In Italië zal aanstaande vrijdag door diverse media worden gestaakt uit protest tegen een omstreden wetsvoorstel, die het media verbiedt om te citeren uit materiaal dat via afluisteren is verkregen. De media in Italië - van rechts tot links - verwerpen het voorstel, dat de pers muilkorft en uitsluitend lijkt te zijn opgesteld om premier Berlusconi en zijn zakenpartners te beschermen. Volgens een woordvoerder van de premier dient de wet ertoe om trial by media te voorkomen. Journalistenbonden FNSI en UCSI stellen dat de wet persvrijheid beperkt: het aankaarten van misstanden of het onthullen van schandalen wordt vrijwel onmogelijk. Voorzitter Anrea Melodia van UCSI zegt dat het volstrekt onduidelijk wordt waar de grens voor de journalistiek precies komt te liggen. In 2003 werd in Italië ook al eens gestaakt tegen beleid van Berlusconi.

Bekijk meer van

Italië

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.