— dinsdag 23 augustus 2016, 16:45 | 0 reacties, praat mee

Belaagde komiek Böhmermann donderdag weer op het scherm

Henning Kaiser / EPA

De Duitse komiek Jan Böhmermann zal na de zomerstop bij ZDF komende donderdag zijn satirische nieuwsshow Neo Magazin Royale weer hervatten, meldt het Duitse persbureau DPA. Böhmermann moest in april een tijd onderduiken, nadat de Turkse president Erdogan aanstoot nam aan een gedicht dat de komiek aan hem had gewijd.

Een rechter besliste in mei dat passages uit dat gedicht juridisch niet door de beugel konden; een oordeel waar Böhmermann het volstrekt mee oneens is. Mocht de komiek de strofes herhalen, loopt hij kans op een forse boete of zelfs gevangenisstraf.

Aanhangers van Erdogan in Duitsland bedreigden Böhmermann, zodat hij een tijdje moest onderduiken. ZDF haalde het programma voortijdig van het scherm.

Hoewel de aanklacht vanuit Turkije vanwege belediging van een bevriend staatshoofd niet is ingetrokken, wil de 39-jarige Böhmermann weer voor de camera. DPA stelt dat uit de gastenlijst voor komende donderdag (een policitus, een rapper en een collega-presentator) niet direct is op te maken of Böhmermann het punt Turkije weer zal aansnijden.

De kans is klein dat de komiek het onderwerp links laat liggen, aldus DPA. Böhmermann noemt het ‘pijnlijk’ dat er tijdens zijn zomerstop “zo veel spannende dingen in de wereld zijn gebeurd” en zegt te popelen om weer te beginnen. Meer bij DPA

Bekijk meer van

ZDF Jan Böhmermann Erdogan

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.