persveilig seminar

— dinsdag 23 augustus 2016, 16:45 | 0 reacties, praat mee

Belaagde komiek Böhmermann donderdag weer op het scherm

Henning Kaiser / EPA

De Duitse komiek Jan Böhmermann zal na de zomerstop bij ZDF komende donderdag zijn satirische nieuwsshow Neo Magazin Royale weer hervatten, meldt het Duitse persbureau DPA. Böhmermann moest in april een tijd onderduiken, nadat de Turkse president Erdogan aanstoot nam aan een gedicht dat de komiek aan hem had gewijd. Laatste wijziging: 4 oktober 2016, 15:54

Een rechter besliste in mei dat passages uit dat gedicht juridisch niet door de beugel konden; een oordeel waar Böhmermann het volstrekt mee oneens is. Mocht de komiek de strofes herhalen, loopt hij kans op een forse boete of zelfs gevangenisstraf.

Aanhangers van Erdogan in Duitsland bedreigden Böhmermann, zodat hij een tijdje moest onderduiken. ZDF haalde het programma voortijdig van het scherm.

Hoewel de aanklacht vanuit Turkije vanwege belediging van een bevriend staatshoofd niet is ingetrokken, wil de 39-jarige Böhmermann weer voor de camera. DPA stelt dat uit de gastenlijst voor komende donderdag (een policitus, een rapper en een collega-presentator) niet direct is op te maken of Böhmermann het punt Turkije weer zal aansnijden.

De kans is klein dat de komiek het onderwerp links laat liggen, aldus DPA. Böhmermann noemt het ‘pijnlijk’ dat er tijdens zijn zomerstop “zo veel spannende dingen in de wereld zijn gebeurd” en zegt te popelen om weer te beginnen. Meer bij DPA

Bekijk meer van

ZDF Jan Böhmermann Erdogan

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.