— vrijdag 2 februari 2018, 09:08 | 0 reacties, praat mee

Bekritiseerde cybersecurity-boek uit handel gehaald

Beeld: NOS / Nieuwsuur

Uitgever Einsteinbooks.nl heeft het boek De wereld van cybersecurity en cybercrime van oud-minister Willem Vermeend en zelfverklaard deskundige Rian van Rijbroek uit de handel gehaald. Het boek, waarin de schrijvers ingaan op de wereld van hackers, staat vol stukken tekst die één op één gekopieerd zijn uit artikelen van onder andere de Volkskrant, NRC en websites van juristen en deskundigen op het gebied van cybercrime.

In een reactie tegenover de NOS meldt uitgever Theo Roskam dat er een aantal voetnoten zijn weggevallen. Het boek kreeg donderdag veel kritiek te verduren nadat RTL-journalist Daniël Verlaan veel foutieve informatie uit het boek op Twitter factcheckte.

‘Deskundige’ Van Rijbroek kwam eerder deze week in opspraak na een optreden in Nieuwsuur op maandag, waar ze veel niet-kloppende uitlatingen over cybersecurity deed. Nieuwsuur excuseerde zich daar donderdagavond in de uitzending voor.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.