banner festival 23

— vrijdag 2 februari 2018, 09:08 | 0 reacties, praat mee

Bekritiseerde cybersecurity-boek uit handel gehaald

Beeld: NOS / Nieuwsuur

Uitgever Einsteinbooks.nl heeft het boek De wereld van cybersecurity en cybercrime van oud-minister Willem Vermeend en zelfverklaard deskundige Rian van Rijbroek uit de handel gehaald. Het boek, waarin de schrijvers ingaan op de wereld van hackers, staat vol stukken tekst die één op één gekopieerd zijn uit artikelen van onder andere de Volkskrant, NRC en websites van juristen en deskundigen op het gebied van cybercrime. Laatste wijziging: 2 februari 2018, 10:10

In een reactie tegenover de NOS meldt uitgever Theo Roskam dat er een aantal voetnoten zijn weggevallen. Het boek kreeg donderdag veel kritiek te verduren nadat RTL-journalist Daniël Verlaan veel foutieve informatie uit het boek op Twitter factcheckte.

‘Deskundige’ Van Rijbroek kwam eerder deze week in opspraak na een optreden in Nieuwsuur op maandag, waar ze veel niet-kloppende uitlatingen over cybersecurity deed. Nieuwsuur excuseerde zich daar donderdagavond in de uitzending voor.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.