training eu starters

— maandag 3 februari 2020, 13:27 | 0 reacties, praat mee

Beeld en Geluid krijgt miljoen euro voor nieuw media-museum

Beeld en Geluid-directeur Van Nispen tot Sevenaer met zijn miljoenencheque.

De BankGiro Loterij doneert 1 miljoen euro aan Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, dat zal worden ingezet voor het vervangen van de huidige 'Experience' door een nieuw media-museum, dat over twee jaar moet openen. Laatste wijziging: 3 februari 2020, 13:29

Directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer van Beeld en Geluid kreeg het goede nieuws te horen in een uitzending van Koffietijd.

“We zijn de deelnemers van de BankGiro Loterij ontzettend dankbaar voor deze prachtige bijdrage”, aldus Van Nispen tot Sevenaer. Voor de bouw sluit de huidige museumgang volgend jaar tijdelijk.

Het nieuwe museum biedt bezoekers de kans om “de dynamiek van media op een eigen persoonlijke manier, gebaseerd op demografie, mediavoorkeuren en technologie” te beleven. Er zullen straks vijftig interactieve installaties zijn gebouwd, die bezoekers de impact van media op ons dagelijks leven laten zien.

Bezoekers kunnen in de huid kruipen van een buitenlandcorrespondent of game-ontwikkelaar, en ontdekken hoe mensen bewust of onbewust verleid worden door media. “Het is fantastisch dat we onze bezoekers dankzij de gift een persoonlijke en op maat gesneden rondreis door het meest dynamische media-museum ter wereld kunnen bieden”, aldus Van Nispen tot Sevenaer.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.