word actief nvj klein

— dinsdag 14 september 2021, 14:00 | 0 reacties, praat mee

Fusie tussen Muziekweb en Beeld en Geluid

Vanaf 1 januari 2022 worden de muziekcollecties van Muziekweb en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid samengevoegd. De fusie zorgt voor één van de grootste muziekcollecties in Europa. De online muziekbibliotheek krijgt miljoenen tracks.

Muziekweb heeft sinds begin jaren zestig alles gecollectioneerd dat op de Nederlandse markt is verschenen. Het maakt bibliotheekbezoekers al decennialang onafhankelijk wegwijs in de veelvoud van muziekstijlen, platformen, labels en belangen en probeert hierbij de gebruiker te helpen bij het verbreden van de muzikale smaak. Door de fusie worden de krachten gebundeld om deze taak ten behoeve van de bibliotheken, en daarmee het grote publiek, in stand te houden, te verstevigen, te vernieuwen en op termijn uit te bouwen, aldus het persbericht van Beeld en Geluid.

Beeld en Geluid vult het archief van Muziekweb aan met unieke registraties van livemuziek (registraties van concerten, uitvoeringen op festivals en in concertzalen), een grote collectie radio-uitzendingen en vele uren aan muzikale televisieprogramma’s. In de toekomst wordt er volgens Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur Beeld en Geluid ook gekeken naar hoe Muziekweb kan worden uitgebreid met beeldcollecties. “De samenwerking daarin met de bibliotheken is een geweldige toegevoegde waard”.

Beeld en Geluid behoudt de merknaam Muziekweb.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.