— vrijdag 19 augustus 2022, 08:27 | 0 reacties, praat mee

Bedreiger van presentator Ewout Genemans krijgt 20 dagen cel

Presentator Ewout Genemans - © ANP / Kippa / Levin den Boer

Een 29-jarige Arnhemmer die presentator Ewout Genemans met de dood heeft bedreigd, kreeg donderdag 20 dagen celstraf opgelegd van de rechter. Toch gaat Maikel van W. niet de gevangenis in omdat hij al tien dagen in voorarrest heeft gezeten en de andere tien dagen celstraf voorwaardelijk zijn opgelegd. Laatste wijziging: 19 augustus 2022, 08:29

De bedreiging tegen Genemans stamt van 12 mei. Op die dag veroorzaakte Van W. overlast in een stadspark. Toen hij weigerde om aanwijzigingen van politie-agenten op te volgen en de agenten ook nog uitschold, werd hij gearresteerd. Genemans en zijn team waren op dat moment bezig met een 9-delige documentaireserie over het werk van de politie en filmden de arrestatie.

Geboeid achterin de politiewagen stelde Van W. dat Genemans ‘net zo zou eindigen als Peter R. de Vries’. De opname werd opgenomen door de politie. Volgens de officier van justitie waren dat geen loze woorden, aldus het AD. “Journalisten krijgen tegenwoordig vaak te maken met bedreigingen. Zij moeten in vrijheid hun werk doen. Persvrijheid is essentieel voor onze rechtsstaat.”

De advocaat van Van W. stelt dat er geen sprake was van een echte bedreiging, omdat zijn cliënt vanwege het gebruik van drugs en alcohol ver heen was. Hoewel de politierechter van mening is dat de opname niet helemaal helder is, acht deze de bedreiging bewezen.

Bekijk meer van

Ewout Genemans

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.