training eu starters

— vrijdag 29 oktober 2021, 10:11 | 0 reacties, praat mee

Ex-justitieminister Curaçao gaf geen toestemming opnames RTL5

© Levin den Boer & Paula van der Meeren / ANP Kippa

De ex-minister van Justitie op Curaçao, Quincy Girigorie, zegt dat hij nooit toestemming heeft gegeven om beelden van de politie te maken voor RTL5. Dat schrijft de Curaçao Chronicle. Girigorie reageert daarmee op de opschudding rondom de aflevering De Criminele Kant Van Paradijselijk Curaçao, waarin programmamaker Ewout Genemans de criminaliteit op het eiland aankaart. Laatste wijziging: 29 oktober 2021, 10:17

De aflevering van Genemans’ docuserie Ewout: werd maandagavond uitgezonden, en bevat beelden van politieacties op het eiland. De Curaçaose politie stelt dat de documentaire zou zijn gemaakt onder andere voorwendselen, en dat ze eerst inzage zou krijgen voordat de aflevering gepubliceerd werd. Nu is er na het zien van de docu sprake van teleurstelling en afkeuring bij de Curaçaose politie.

Er was in mei dit jaar al onvrede bij de lokale pers van Curaçao, toen journalisten geen verslag mochten doen van een politie-inval. De politie stelde destijds dat de Koninklijke Marechaussee mensen had ingehuurd om een documentaire te maken over misdaadbestrijding. Dat bleek achteraf Genemans te zijn.

Girigorie: “Als RTL mij om toestemming had gevraagd, zou ik hebben gezegd om de criminaliteit te filmen in de haven van Rotterdam.” Die haven noemt Girigorie dé doorvoerhaven van drugs in Europa. Ook noemt hij Nederland de grootste producent van XTC en de grootste cocaïne-importeur van Europa. Volgens Girigorie moeten de “Nederlandse media dan ook ophouden om hypocriet te wijzen naar Curaçao om op die manier hun eigen rotzooi te verbergen”.

Momenteel wordt onderzocht of er juridische stappen kunnen worden gezet. Genemans gaat contact opnemen met de Curaçaose politie.

Bekijk meer van

Ewout Genemans Curaçao

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.