word studentlid

— woensdag 15 februari 2023, 07:47 | 0 reacties, praat mee

Bedreiger Kaag met fakkel opgepakt bij studio HLF8

Bedreiger Kaag met fakkel opgepakt bij studio HLF8
De studio van HLF8, met presentator Hélène Hendriks - © ANP

'Fakkelman' Max van den B. is dinsdag tijdens de uitzending van talkshow HLF8 buiten de studio aangehouden door de politie. Op een livestream van hemzelf is te zien dat hij lawaai maakt met een megafoon terwijl de gasten binnen aan tafel zitten. Op een gegeven moment komt de politie eraan om hem te arresteren.

De politie bevestigt dat een 30-jarige man bij de studio is aangehouden die daar voor overlast zorgde. Hij is aangehouden vanwege het verstoren van de openbare orde. Na het krijgen van een proces-verbaal is hij vrijgelaten.

Aan het begin van de uitzending van de talkshow besteedde presentatrice Hélène Hendriks aandacht aan de man met de megafoon, die ook in de studio te horen was. “Jullie horen hier een geluid, ja ik kan er niet omheen. Er staat iemand met een kinderlijke megafoon hier bij het raam. Maar maak je daar niet druk om, dat komt vanzelf goed.”

Van den B. is onlangs in hoger beroep veroordeeld tot vijf maanden cel voor het bedreigen van D66-leider Sigrid Kaag met een brandende fakkel. De man was op 5 januari 2022 naar haar huis gegaan en schreeuwde complotleuzen, wat gefilmd werd door een medeverdachte. Het hof in Den Haag legde Van den B. ook een gebieds- en contactverbod op. Van den B. had zijn celstraf al in voorarrest uitgezeten.

Bekijk meer van

Max van den B. HLF8

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.