data als kans

— vrijdag 1 juli 2022, 09:46 | 0 reacties, praat mee

BBC betaalt schadevergoeding aan journalist met kritiek op Diana-interview

© AFP / Ben Stansall

De BBC betaalt een aanzienlijke schadevergoeding aan journalist Mark Killick. Hij werd in de jaren negentig ontslagen, nadat hij zijn zorgen uitte over de omstandigheden rondom een geruchtmakend interview met prinses Diana. Laatste wijziging: 1 juli 2022, 09:48

Het betreffende interview van presentator Martin Bashir uit 1995, kwam volgens recent onderzoek onder valse voorwendselen tot stand. Bashir had vervalste bankafschriften laten maken, om het vertrouwen van Diana te winnen.

Killick informeerde zijn werkgever toendertijd al over de valse afschriften. Binnen een dag nadat hij dat deed, werd hij door de omroep ontslagen. Voormalig BBC-directeur Tony Hall stelde onlangs dat hij Bashir toen al had moeten ontslaan.

Hoe hoog de schadevergoeding is die Killick krijgt, is niet bekend, meldt The Guardian. Naast een schadevergoeding ontving Killick ook excuses van de omroep.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.