Tegel Beeld en Geluid

— maandag 17 november 2008, 08:56

BBC behandelt freelancers oneerlijk

De Britse openbare omroep BBC behandelt freelancers in conflictgebieden oneerlijk. Dat zegt cameraman Vaughan Smith. Volgens Vaughn wordt materiaal dat freelance cameramensen aanleveren door omroepen en nieuwsorganisaties uiteindelijk als 'eigen' werk gebracht. "Ik ben vaker beschoten dan dat ik de credits kreeg van de BBC. Eén keer ben ik zelfs beschoten terwijl ik aan het werk was voor de BBC. De schietpartij was logischerwijs een belangrijk onderdeel in het nieuws van die dag, maar ik werd slechts weggezet als 'onze cameraman', alsof ik beschadigd materiaal was." Smith sprak tijdens de jaarlijkse Rory Peck awards in de Britse hoofdstad Londen, waar freelance journalisten worden geëerd. Meer bij The Guardian / Rory Peck Awards

Bekijk meer van

BBC

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.