Banner Giro555 Turkije/Syrië

— donderdag 2 juli 2015, 12:40 | 0 reacties, praat mee

Ruim 1000 banen weg bij BBC

Andy Rain / EPA

Bij de BBC verdwijnen zeker 1000 banen, dat meldt de Britse omroep. De reorganisatie was al aangekondigd, maar hoeveel ontslagen er zouden vallen was nog niet bekend. De reorganisatie is nodig omdat de Britse publieke omroep zo'n 150 miljoen pond misloopt aan licentievergoedingen. Het aantal huishoudens dat betaalt voor een licentie ligt een miljoen lager dan verwacht en dus loopt BBC een groot deel aan inkomsten mis. Laatste wijziging: 2 juli 2015, 12:59

Met de ontslagen wordt volgens directeur Tony Hall 50 miljoen pond bezuinigd, dus er worden nog meer maatregelen verwacht. Er wordt gekeken naar overlappingen bij de verschillende ondersteunende diensten zoals IT en personeelszaken en er wordt gekeken naar fusies van verschillende divisies.

De BBC heeft de afgelopen jaren al veel reorganisaties gehad en de omroep bezuinigd daardoor op jaarbasis al 1,5 miljard pond, maar er moet nu meer gebeuren, aldus Hall.

Bekijk meer van

Tony Hall BBC

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.