— dinsdag 3 november 2015, 08:10 | 0 reacties, praat mee

Bahreinse journaliste wint ‘Meest moedige media-award’

Esra’a Al Shafei heeft gisteren de ‘Meest moedige media’ award 2015 van Free Press Unlimited gewonnen. De Bahreinse journaliste kreeg de onderscheiding voor haar ‘onvermoeibare inzet’ voor vrijheid van meningsuiting en mensenrechten, en haar volharding om ‘niet onder de druk van haar vaderland te bezwijken’, aldus de jury. Laatste wijziging: 5 november 2015, 12:53

‘Ze neemt hierin grote risico’s voor haar persoonlijke veiligheid en vrijheid.’ Juryvoorzitter en Volkskrant-hoofdredacteur Philippe Remarque reikte de prijs uit aan Abir Ghattas, een collega van Al Shafei. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 15.000 euro. Al Shafei liet via Twitter weten zich ‘extreem vereerd’ te voelen.

Al Shafei startte als 18-jarige met het oprichten van diverse digitale platforms waar journalistiek aandacht werd gevraagd voor misstanden in Bahrein en andere landen. Ze is medeoprichter van Migrant-Rights.org, een journalistiek platform dat de uitbuiting van migranten op de arbeidsmarkt in de Golfregio op de kaart zette.

Naast deze award werd gisteren ook de ‘Nieuwkomer van het jaar - Hans Verploeg-award’ uitgereikt aan het ‘het veelbelovende Syrische journalistenteam’ Jihan Haj BAkri en Dyab.

Meer bij Free Press Unlimited

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.