training eu starters

— maandag 29 maart 2021, 09:32 | 0 reacties, praat mee

Arnold Karskens meegenomen door politie tijdens demonstratie Museumplein

Arnold Karskens bij de demonstratie p het Museumplein in Amsterdam - © Robin van Lonkhuijsen / ANP

Arnold Karskens, oprichter en voorzitter van omroep Ongehoord Nederland, is zondagmiddag bij het protest tegen de coronamaatregelen op het Museumplein in Amsterdam meegenomen door de politie. Hij bevond zich tussen mensen die geen gehoor gaven aan een bevel om te vertrekken. De politie noemt het tegen regionale omroep NH Nieuws "een ongelukkige samenloop van omstandigheden".

Het zou de politiemensen die hem meenamen niet duidelijk zijn geweest dat Karskens journalist is. “Er is heel vaak gevraagd om het terrein te verlaten, er waren heel veel waarschuwingen gegeven, als hij er dan tussen blijft zitten neemt hij zelf ook een risico”, zegt de woordvoerder. Volgens haar geldt een vordering om te vertrekken ook voor journalisten.

Op beelden die Karskens zelf maakte, is te horen dat hij zich bekendmaakt als journalist en zijn perskaart laat zien. Toch moet hij mee de bus in. Bij aankomst werd hij vrijgelaten. Hij is niet, zoals de andere demonstranten uit de groep, officieel aangehouden, zegt de politie.

Karskens zelf spreekt er schande van. “Dit lijkt heel erg op Oost-Europese toestanden, en in landen waar ik wel meer heb gewerkt. De persvrijheid in Nederland is tanende.” Meer bij NH Nieuws

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.