Jodal

— donderdag 12 november 2020, 09:02 | 0 reacties, praat mee

Armenië: omroep Azatutyun belaagd door groep mannen

Een niet-ontplofte zogeheten 'merch'-raket steekt uit de grond bij het plaatsje Martuni in Nagorno-Karabach. Armenië en Azerbeidzjan zijn in militair conflict over zeggenschap in de regio | AP

Een groep onbekend gebleven mannen heeft in de nacht van dinsdag op woensdag proberen in te breken bij het kantoor van de Armeense omroep Azatutyun, dat onderdeel is van het Amerikaanse Radio Free Europe/Radio Liberty-netwerk. Twee aanwezige journalisten werden mishandeld. Laatste wijziging: 12 november 2020, 09:04

Niemand is opgepakt, omdat de politie pas woensdag overdag arriveerde. De mannen probeerden, zonder succes, een deur te forceren om servers en andere apparatuur te stelen. Dat zou de omroep enige tijd offline hebben gebracht.

Volgens een van de journalisten die werd geslagen zouden mensen boos zijn over de aandacht van Azatutyun voor zowel de Armeense als Azerbeidzjaanse kant van het recent opgelaaide conflict in de regio Nagorno-Karabach.

Persvrijheidsorganisaties roepen de Armeense autoriteiten op een diepgaand onderzoek te starten. “Journalisten moeten het nieuws in Armenië zonder vrees voor een lynchpartij kunnen verslaan”, aldus CPJ.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.