— maandag 8 mei 2017, 13:55 | 1 reactie, praat mee

Arjan Paans vertrekt bij Holland Media Combinatie

Hoofdredacteur Arjan Paans vertrekt bij de Holland Media Combinatie (HMC) en wordt per direct waarnemend hoofdredacteur van het gratis dagblad en nieuwsplatform Metro, eveneens onderdeel van Telegraaf Media Groep.

De redactieraad van Metro is ingelicht over de aanstaande benoeming, bericht het Haarlems Dagblad. Paans moet Metro “aan laten sluiten bij de behoefte van met name de millennial”.

Paans vertrek volgt na een hoogoplopend conflict met de redacties van HMC. Die stelden dat Paans niet voor hen opkwam binnen de reorganisatieplannen van moederbedrijf TMG, waar tientallen ontslagen mee gemoeid zijn. Ook zou hij leidinggevenden nauwelijks betrekken bij toekomstplannen voor een nieuwe krant.

“TMG wil Paans graag behouden voor het bedrijf. Door deze stap opzij te zetten, hoopt Paans dat het proces bij de regionale merken weer vlot getrokken kan worden”, aldus een bericht op het intranet van HMC. Er wordt ‘op korte termijn’ een commissie geformeerd over de beoogde nieuwe werkwijze bij HMC en de hiermee samenhangende organisatieaanpassingen. Daarin zal “naast een onafhankelijke bemiddelaar ook de redactie ruim vertegenwoordigd zijn”, belooft HMC.

Vanuit deze commissie zal gezamenlijk gezocht worden naar een manier om besparingen op de regionale redacties te realiseren.

Bekijk meer van

Carrière

Praat mee

1 reactie

J.C. Roodenburg, 8 mei 2017, 20:52

Margot Klompenmaker geeft haar eigen opmerkingen in Twitter een rancuneuze draai. Ze is misschien wel voorbarig. Want linksom of rechtsom moeten er toch maatregelen gebeuren bij de regionale kranten van TMG. Heb ik zelf ook meegemaakt bij Het Vrije Volk en later bij het Rotterdams Dagblad.  Alle producten, zeker de papieren, zijn afhankelijk van de inkomsten en die zakken zeker op het gebied van de advertenties. Dus misschien had Arjan Paans wel gelijk!

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.