— donderdag 11 augustus 2016, 10:28 | 0 reacties, praat mee

Italiaanse bladdirecteur ontslagen na beledigende kop

Italiaans damesteam boogschutters, van links naar rechts: Guendalina Sartori, Lucila Boari en Claudia Mandia - © Diego Azubel / EPA

De directeur van het Italiaanse blad Qs Quotidiano Sportivo is ontslagen nadat er kritiek ontstond over een beledigende kop boven een artikel. Nadat het Italiaanse damesteam boogschutters onverwachts door ging naar de halve finale op de Olympische Spelen schreef het blad dat 'de drie dikkerdjes' bijna een Olympisch wonder zijn.

De president van de Italiaanse Federatie van Boogschieten, Mario Scarzella schreef een boze brief aan de directeur. Guendalina Sartori, Lucila Boari, en Claudia Mandia verloren uiteindelijk de strijd om de bronzen plak en nu hebben ze volgens Scarzella ook nog te maken met deze vernedering. 

Uitgever Riffeser Monti heeft laten weten dat Giuseppe Tassi “met onmiddellijke ingang” is ontslagen en biedt zijn verontschuldigingen aan aan het Olympische team en de lezers. Meer bij Giornale Di Sicilia

Bekijk meer van

Olympische Spelen Italië

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.