— dinsdag 22 maart 2016, 09:31 | 0 reacties, praat mee

NOS kan Olympische Spelen toch uitzenden

Robin Utrecht/ANP

De Olympische Spelen van 2018 in Peyongchang en 2020 in Tokyo zijn alsnog te volgen via de NOS. De NOS heeft een akkoord bereikt met het moederbedrijf van Eurosport, Discovery Networks Benelux, dat de Spelen ook uitzendt. Vorig jaar werd bekend dat Discovery de rechten voor de Spelen had binnengesleept, en leek het er even op dat het sportevenement niet beschikbaar zou zijn voor de Nederlandse Publieke Omroep.

Algemeen directeur van de NOS Jan de Jong reageert op Volkskrant.nl opgelucht op het feit dat de NOS kan uitzenden zoals het altijd heeft gedaan. ‘Wij volgen sporters dag in dag uit, dan wil je er op het moment suprême bij ook zijn. Dat is mooi voor het publiek, en zo blijft het journalistiek gezien interessant.’

Wat de uitzendrechten hebben gekost, wil De Jong niet kwijt. Behalve dat het ‘veel minder is dan wat we betalen voor het voetbal’.

Meer bij NOS

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.