website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Apple stapt in tijdschriften met News+

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in Innovatie op dinsdag 26 maart 2019, 09:03

Nieuws Apple komt met een uitbreiding van de bestaande Apple News-dienst. De app die je tot nu toe alleen nieuws liet lezen, wordt uitgebreid met magazines en kranten en heeft een nieuwe naam: News+.

De belangrijkste vernieuwing is de toevoeging van zo’n driehonderd op de VS gerichte tijdschriften, waaronder National Geographic, Time en Esquire. Daarnaast zit een aantal grote kranten erbij, zoals The Wall Street Journal en de Los Angeles Times.

De nieuwe dienst komt naar iPhone, iPad en Mac en is gemaakt om magazines levendig te maken. Zo zijn er animerende covers en interactieve elementen zoals infographics en kaarten. Je kunt niet alleen een heel tijdschrift lezen, maar ook bundels met artikelen uit verschillende magazines. Apple heeft curators in dienst die deze secties voor je samenstellen. Er is ook een algoritme dat aanbevelingen doet.

De Apple News+-dienst is gericht op de Verenigde Staten en Canada, maar het komt later ook uit in Australië en Europa. Het abonnement gaat in de Amerika 9,99 dollar kosten. Meer bij Apple

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.