— woensdag 21 april 2021, 11:33 | 0 reacties, praat mee

Apple laat Parler weer toe binnen het ecosysteem

ANP

Hoewel Apple vorige maand nog volhield dat Twitter-alternatief Parler niet meer in hun App Store zou terugkeren, is het bedrijf van koers veranderd. Parler zou inmiddels voldoende in staat zijn om grensoverschrijdende opmerkingen en oproepen tot geweld te detecteren.

Deze week stuurde Apple over Parler een brief aan congresleden Mike Lee en Ken Buck (hier in pdf-formaat te lezen) dat doorgevoerde wijzigingen afdoende zijn om weer in het Apple-ecosysteem te mogen.

In januari van dit jaar, kort na de bestorming van het Capitol in Washington DC, werd Parler door Apple en Google van hun systemen geweerd. De website moest op zoek naar een nieuwe hostingpartij, nadat Amazon het contract opzegde met een verwijzing naar oproepen tot geweld op Parler.

Het leidde tot een discussie over de macht van technologiebedrijven om een bedrijf binnen een dag vrijwel onzichtbaar te maken voor internetgebruikers.

Republikeinse congresleden stuurden ook voor de bestorming al aan op een strengere aanpak van techbedrijven, toen nog aangejaagd door oud-president Trump. Apple herhaalde in de brief aan Parler dat het besluit was gebaseerd op geweldverheerlijking op het platform en dat de beslissing niet werd afgestemd met Google of Amazon.

Bij Google blijft Parler vooralsnog uit hun Play Store verbannen. Naar verwachting is Parler voor Apple-gebruikers op 26 april weer te downloaden.

Bekijk meer van

Parler Apple

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.