— donderdag 18 november 2021, 08:49 | 0 reacties, praat mee

Apple laat gebruikers volgend jaar spullen zelf repareren

Voor de doorsnee consument blijft een bezoek aan een vaardige reparateur noodzakelijk, stelt Apple.

In de rubriek Innovatie schrijft Villamedia-redacteur Lars Pasveer over alles met een stekker of internetadres. Dit keer: zelf je Apple fiksen. Hoewel de trend in elektronica de laatste decennia vooral in het teken staat van vervangen versus reparatie, heeft Apple aangekondigd dat het gebruikers wil helpen met reparatie van hun apparatuur. Het 'Self Service Repair'-programma omvat in eerste instantie iPhones 12 en 13, maar later ook computers met Apple's eigen M1-processor.

Fabrikanten - inclusief Apple - maken het met speciale schroeven, industriële lijm en nauwelijks toegang tot officiële onderdelen bijzonder lastig om een apparaat zonder schade te repareren. Bij een kapot scherm of een falende batterij is de telefoon of computer echter meestal nog prima te gebruiken.

Het aangekondigde programma maakt vanaf volgend jaar de toegang tot vervangende beeldschermen, batterijen en cameramodules eenvoudiger. Daarnaast zal Apple handleidingen publiceren over te volgen stappen. Kapotte onderdelen die aan Apple worden teruggestuurd leveren een korting op.

Apple zegt over het programma dat grondige technische kennis vereist is en voor het merendeel van de gebruikers een bezoek aan een gecertificeerd reparatiecentrum de beste optie blijft. Het programma start in de Verenigde Staten en komt gedurende 2022 in meer landen beschikbaar. Meer bij Apple

Bekijk meer van

Apple

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.