training eu starters

— zondag 4 juni 2023, 16:04 | 0 reacties, praat mee

VR-bril? Apple lanceert maandag waarschijnlijk het belangrijkste nieuwe product sinds de Apple Watch

Voor Apple-fans is het lange wachten eindelijk voorbij: maandag lanceert de techreus naar alle waarschijnlijkheid na vele jaren weer een belangrijk nieuw product. Apple komt op zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC volgens vele geruchten met een eigen virtualrealitybril (VR), een tool waar de Amerikaanse iPhonemaker zich tot nu toe niet aan heeft gewaagd. De bril zou het belangrijkste nieuwe Apple-product worden sinds de Apple Watch in 2014. Laatste wijziging: 4 juni 2023, 16:10

Met de VR-bril, die Reality Pro zou moeten gaan heten, wil Apple volgens de geruchten virtual en augmented reality (AR) combineren. Dat laatste is het over de gewone wereld heen leggen van virtuele zaken zoals in de lucht hangende pijlen voor een routeplanner. Anders dan bij andere VR-brillen zou hier geen controller voor nodig zijn, bewegingen met de handen zijn genoeg. Ook is de bril naar verwachting handzamer omdat deze gebruikmaakt van een externe batterij.

Facebook-moeder Meta Platforms sneed concurrent Apple donderdag al ietwat de pas af door VR-bril Meta Quest 3 aan te kondigen, die ook de echte wereld om de gebruiker heen kan meenemen in de beleving. Dit apparaat komt evenwel pas in het najaar op de markt.

MacBook
Maar Apple gebruikt het belangrijke WWDC-congres, dat dit jaar weer grotendeels online plaatsvindt vanuit Cupertino in Californië, om nog meer nieuwe snufjes aan te kondigen. Zo rekenen experts op verschillende nieuwe MacBook-laptops, waarvan de nieuwe Air van 15 inch het meest in het oog springt. Lang was een scherm van 13 inch de standaard binnen de relatief betaalbare Air-lijn.

Verder wordt er gerekend op de onthulling van besturingssysteem iOS 17. Ook is de verwachting dat Apple gaat aankondigen hoe het apps van buiten de eigen App Store op de apparaten gaat toelaten, zoals de Europese Unie graag wil.

Bekijk meer van

Apple

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.