— woensdag 23 juni 2021, 15:38 | 0 reacties, praat mee

Apple Daily stopt ermee, donderdag laatste editie

Een foto van de politie-inval bij Apple Daily half juli. - © EPA

De grootste pro-democratische krant in Hongkong, Apple Daily, stopt ermee. Op donderdag verschijnt de laatste editie van het dagblad. De krant wordt door de autoriteiten beschuldigd van samenspanning, om de Chinese staatsveiligheid te ondermijnen.

Dat melden diverse media, waaronder NU.nl. Volgens de autoriteiten in Hongkong heeft de krant in tientallen berichten geprobeerd om internationale sancties tegen China of Hongkong uit te lokken. Vorige week viel de politie in Hongkong het gebouw va de redactie binnen, waarbij vijf redacteuren en leidinggevenden werden gearresteerd.

Daarnaast werden ook de bankrekeningen van de krant werden geblokkeerd, waardoor Apple Daily medewerkers en leveranciers niet meer kon betalen. Eerder deze week werd al gespeculeerd dat Apple Daily het einde van de week niet zou halen, vanwege die geblokkeerde bankrekeningen.

Apple Daily-eigenaar Jimmy Lai, een prominent activist in Hongkong, werd eerder al gearresteerd. Hij werd schuldig bevonden van het zonder toestemming organiseren van een samenkomst tijdens pro-democratische betogingen die in 2019 plaatsvonden. Bij die betogingen demonstreerden inwoners van Hongkong massaal tegen de autoriteiten naar aanleiding van een geplande uitleveringswet.

Bekijk meer van

Hongkong Apple Daily

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.