word studentlid

— donderdag 30 oktober 2008, 17:22

Annemarie van Stee wint VolZin-opinieprijs 2008

Laatste wijziging: 30 oktober 2008, 18:23

De VolZin-opinieprijs 2008 is gewonnen door Annermarie van Stee (25) met haar essay: ‘Nederland eXtra Small, de plaats van religie nu en in de toekomst’. Aan de hand van een fictieve tv-reality-show schets zij de positie van religie in de Nederlandse samenleving. Inhoudelijk sterk en goed geschreven oordeelde de jury over haar bijdrage, één van de 91 inzendingen. De tweede prijs ging naar Frank Mulder (30) voor zijn bijdrage ‘De religie van het subversieve feest’. Barbara de Groot (32), werkzaam bij het Amsterdamse Buurtvrouwen Contact, won de derde prijs met: ‘Ik geloof in mijn vinexwijk: religie op IJburg’. De VolZin-opinieprijs is in 2007 ingesteld bij gelegenheid van het vijfjarig bestaan van VolZin, oecumenisch opinieblad voor geloof en samenleving. De prijs is dit jaar voor het eerst uitgereikt en was gericht op jongeren tussen de 18 en 35 jaar. Het thema luidde: ‘Religie, drama of blijspel’. Aan de prijzen zijn geldbedragen van 1000, 500, en 300 euro verbonden en publicatie van de winnende essays in VolZin.

Bekijk meer van

Carrière

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.