e learning nvj

— vrijdag 6 november 2020, 11:20 | 0 reacties, praat mee

Amerikaanse media schakelen weg bij toespraak Trump na vertellen leugens

© Carlos Barria / Reuters

Donald Trump hield in de nacht van donderdag op vrijdag een toespraak. Hij claimde dat er gefraudeerd is door de Democraten. Verschillende grote nieuwszenders schakelden vervolgens weg omdat de president desinformatie zou verspreiden. Laatste wijziging: 6 november 2020, 11:22

Donald Trump hield in de nacht van donderdag op vrijdag een toespraak. Hij claimde in diverse staten de overwinning en zei opnieuw dat er gefraudeerd is door de Democraten. Verschillende grote nieuwszenders schakelden vervolgens weg omdat de president desinformatie zou verspreiden.

Trump herhaalde in zijn toespraak de valse claim dat de Democraten de verkiezingswinst van hem proberen te ‘stelen’. Tv-zenders schakelden daarna terug naar de presentatoren. Zij zeiden er ook duidelijk bij dat hij onwaarheden verkondigde. Een presentator noemde het zelfs een “ongebruikelijke positie dat we de president van Amerika niet alleen moeten onderbreken, maar ook moeten corrigeren”.

De Amerikaanse presentator Anderson Cooper zegt dat de president zich realiseert dat zijn voorbij is. “Hij heeft het alleen nopg niet geaccepteerd en wil iedereen met hem ten onder laten hgaan, inclusief dit land.”

Dat Trump en de media een gespannen relatie hebben bleek ook weer nadat Fox News en AP donderdag de uitslag in Arizona uitriepen, terwijl andere media nog terughoudend zijn. Het campagneteam van Trump is niet blij dat de winst aan Biden is toegeschreven. Trump won die staat in 2016.

Het feit dat ze Biden als winnaar van Arizona uitroepen, kan Fox en AP in een precaire positie brengen, meldt CNN. Als Biden een overwinning behaalt in Nevada of Georgia zou een van die staten in combinatie met Arizona hem de benodigde kiesmannen geven om het presidentschap veilig te stellen. De nieuwsorganisaties worden dan gedwongen om Biden tot president uit te roepen of hun voorspelling met betrekking tot Arizona in te trekken. Meer bij Telegraaf / NU.nl

Bekijk meer van

VS Donald Trump desinformatie

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.