— vrijdag 30 september 2016, 14:44 | 0 reacties, praat mee

USA Today: Stem niet op Trump

© Josh Edelson / AFP

De Amerikaanse krant USA Today geeft stemadvies voor de komende Amerikaanse presidentsverkiezing. Het is voor het eerst in de 34-jarige geschiedenis dat de krant een stemadvies geeft voor de presidentsverkiezing die vooral draaien om de Democratische kandidate Hillary Clinton en de Republikeinse kandidaat Donald Trump.

In een redactioneel stelt de krant dat het in de verkiezingen nooit partij wil kiezen, omdat er zich tot dusver altijd heel capabele figuren aandienen. Maar dit jaar zijn er helemaal geen twee capabele figuren, aldus de krant. Donald Trump is door de redactie unaniem als “volslagen ongeschikt voor het presidentschap” bestempeld. Poynter merkt echter fijntjes op dat hoewel de keuze dus niet op Trump valt, USA Today ook niet actief Clinton steunt.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.