website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Amerikaanse krantenuitgever Gannet slaat overnamebod af

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in dagblad op dinsdag 5 februari 2019, 08:53

© Pixabay

Nieuws De grootste Amerikaanse regionale krantenuitgever Gannett heeft een vijandig overnamebod van de hand geslagen van MNG, eigenaar van zo'n 200 publicaties en ook aandeelhouder van Gannet. De eigenaar van titels als Denver Post en Boston Herald had 1,4 miljard dollar over voor Gannett.

Gannet vindt echter dat het geboden bedrag van twaalf dollar per aandeel in cash te laag is. Een verkoop van Gannet zou volgens het bedrijf niet in het belang van Gannet en diens aandeelhouders zijn. Volgens de uitgever van USA Today is MNG geen geloofwaardige koper.

MNG heeft teleurgesteld gereageerd en stelt dat Gannet een duidelijke boodschap afgeeft richting de aandeelhouder. Namelijk dat het bestuur van plan is om “mogelijkheden om financiële waarde te creëren te blokkeren ten gunste van een speculatieve toekomst, door een team dat reeds meer dan 40 procent van de waarde van het bedrijf heeft vernietigd”.

Het is de laatste tijd erg onrustig in de Amerikaanse mediabranche. Binnen een tijdsbestek van ruim een week hebben diverse grote mediabedrijven reorganisaties aangekondigd. Bij Vice Media, BuzzFeed, Verizon Media en Gannett zelf verdwijnen bij elkaar opgeteld meer dan duizend journalistieke arbeidsplaatsen. Meer bij Nasdaq / MarketScreener

Lees ook:
Vice Media ontslaat wereldwijd tien procent van het personeel (4 februari 2019)
Grote reorganisaties bij Amerikaanse mediabedrijven (24 januari 2019)

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

banner 1 only human

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.