— dinsdag 5 februari 2019, 08:53 | 0 reacties, praat mee

Amerikaanse krantenuitgever Gannet slaat overnamebod af

© Pixabay

De grootste Amerikaanse regionale krantenuitgever Gannett heeft een vijandig overnamebod van de hand geslagen van MNG, eigenaar van zo'n 200 publicaties en ook aandeelhouder van Gannet. De eigenaar van titels als Denver Post en Boston Herald had 1,4 miljard dollar over voor Gannett.

Gannet vindt echter dat het geboden bedrag van twaalf dollar per aandeel in cash te laag is. Een verkoop van Gannet zou volgens het bedrijf niet in het belang van Gannet en diens aandeelhouders zijn. Volgens de uitgever van USA Today is MNG geen geloofwaardige koper.

MNG heeft teleurgesteld gereageerd en stelt dat Gannet een duidelijke boodschap afgeeft richting de aandeelhouder. Namelijk dat het bestuur van plan is om “mogelijkheden om financiële waarde te creëren te blokkeren ten gunste van een speculatieve toekomst, door een team dat reeds meer dan 40 procent van de waarde van het bedrijf heeft vernietigd”.

Het is de laatste tijd erg onrustig in de Amerikaanse mediabranche. Binnen een tijdsbestek van ruim een week hebben diverse grote mediabedrijven reorganisaties aangekondigd. Bij Vice Media, BuzzFeed, Verizon Media en Gannett zelf verdwijnen bij elkaar opgeteld meer dan duizend journalistieke arbeidsplaatsen. Meer bij Nasdaq / MarketScreener

Lees ook:
Vice Media ontslaat wereldwijd tien procent van het personeel (4 februari 2019)
Grote reorganisaties bij Amerikaanse mediabedrijven (24 januari 2019)

Bekijk meer van

MNG Gannet

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.