website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Grote reorganisaties bij Amerikaanse mediabedrijven

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in ontslag op donderdag 24 januari 2019, 15:59

Nieuws In een tijdsbestek van 24 uur hebben diverse Amerikaanse mediabedrijven grote reorganisaties en ontslagen aangekondigd. Het gaat om website BuzzFeed, Verizon Media - eigenaar van HuffPost en Yahoo - en bij Amerika's grootste regionale krantenuitgever Gannet. Zo'n duizend journalistieke banen verdwijnen.

Bij Buzzfeed verdwijnt vijftien procent van het aantal werknemers. Buzzfeed heeft volgens CNN zo’n 1450 medewerkers, dus er verdwijnen zo’n 220 banen. In 2017 was er ook al een reorganisatie waarbij honderd mensen hun baan verloren.  De reorganisatie is nodig om ook in de toekomst te kunnen groeien, aldus directeur Jonah Peretti in een interne mail.

Verizon Media kondigt aan dat zeven procent van het personeel wordt ontslagen. Het zou gaan om zo’n 750 medewerkers. Het is het tweede massa-ontslag in een paar jaar tijd. In 2017 had Verizon al 2100 mensen de laan uitgestuurd. Het nieuws volgt een maand nadat Verizon een waardevermindering van 4,6 miljoen dollar in de boeken op had moeten nemen voor Verizon’s moederbedrijf Oath, nu Verizon Media.

En ook bij Gannet Zijn nu al 25 ontslagen gemeld, maar dat aantal loopt op, meldt Poynter. Er komen nog steeds meldingen naar buiten van regionale kranten waar de ontslagen vallen. Meer bij CNN / Poynter / HuffPost

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.