— donderdag 24 januari 2019, 15:59 | 0 reacties, praat mee

Grote reorganisaties bij Amerikaanse mediabedrijven

In een tijdsbestek van 24 uur hebben diverse Amerikaanse mediabedrijven grote reorganisaties en ontslagen aangekondigd. Het gaat om website BuzzFeed, Verizon Media - eigenaar van HuffPost en Yahoo - en bij Amerika's grootste regionale krantenuitgever Gannet. Zo'n duizend journalistieke banen verdwijnen.

Bij Buzzfeed verdwijnt vijftien procent van het aantal werknemers. Buzzfeed heeft volgens CNN zo’n 1450 medewerkers, dus er verdwijnen zo’n 220 banen. In 2017 was er ook al een reorganisatie waarbij honderd mensen hun baan verloren.  De reorganisatie is nodig om ook in de toekomst te kunnen groeien, aldus directeur Jonah Peretti in een interne mail.

Verizon Media kondigt aan dat zeven procent van het personeel wordt ontslagen. Het zou gaan om zo’n 750 medewerkers. Het is het tweede massa-ontslag in een paar jaar tijd. In 2017 had Verizon al 2100 mensen de laan uitgestuurd. Het nieuws volgt een maand nadat Verizon een waardevermindering van 4,6 miljoen dollar in de boeken op had moeten nemen voor Verizon’s moederbedrijf Oath, nu Verizon Media.

En ook bij Gannet Zijn nu al 25 ontslagen gemeld, maar dat aantal loopt op, meldt Poynter. Er komen nog steeds meldingen naar buiten van regionale kranten waar de ontslagen vallen. Meer bij CNN / Poynter / HuffPost

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.