banner festival 23

— zaterdag 10 december 2022, 08:10 | 0 reacties, praat mee

Amerikaanse journalist zakt op perstribune in elkaar en sterft tijdens kwartfinale Oranje

© Grant Wahl / Twitter

De Amerikaanse sportjournalist Grant Wahl, die verslag deed van het WK, is vrijdag in Qatar overleden. Dat melden de Amerikaanse voetbalbond en zijn echtgenote Céline Gounder. Over de doodsoorzaak is officieel nog niets bekendgemaakt. De Amerikaanse voetballiga US Soccer zegt "diepbedroefd" te zijn door zijn overlijden. Laatste wijziging: 12 december 2022, 09:51

Wahl, die 48 jaar werd, werkte voor CBS Sports en was een van de bekendste Amerikaanse sportjournalisten. Enkele dagen voor zijn dood werd hij kort vastgehouden door autoriteiten in Qatar omdat hij in een regenboogshirt verscheen bij het stadion waar de VS tegen Wales zouden spelen. In Qatar is homoseksualiteit strafbaar.

Volgens de Amerikaanse radiozender NPR zakte Wahl op de perstribune in elkaar. Dat gebeurde kort na het einde van de kwartfinale tussen Nederland en Argentinië. Hulpverleners trachtten hem ter plekke te reanimeren voor ze hem op een draagbaar wegdroegen. Volgens The Wall Street Journal zou Wahl een hartaanval hebben gehad.

In een emotionele videoboodschap op Instagram zegt Eric Wahl opzet te vermoeden in de dood van zijn broer Grant. Volgens Eric ontving zijn broer doodsbedreigingen na het incident rond het regenboogshirt. “Hij was kerngezond. Hij kan niet zomaar zijn gestorven.”

In zijn podcast Fútbol with Grant Wahl zei de journalist donderdag dat hij in Qatar twee keer medische hulp had gezocht voor een bronchitis die hij naar eigen zeggen opliep door oververmoeidheid. “Mijn lichaam zei me: makker, je slaapt niet genoeg. En het kwam in opstand.”

Het laatste wat vrijdag op het Twitteraccount van Wahl verscheen was een compliment voor een doelpunt van Nederland.

Bekijk meer van

Qatar

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.