website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Amerikaanse documentaire fotografe wint Niedringhaus-prijs

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in fotografie op maandag 16 april 2018, 08:51

Andrea Bruce

Andrea Bruce - © IWMF

Nieuws De Amerikaanse documentaire fotografe Andrea Bruce heeft de Anja Niedringhaus Courage in Photojournalism Award gewonnen, vernoemd naar de in 2014 omgebrachte Duitse fotojournaliste. Haar werk focust op zich op mensen die leven in de nasleep van oorlog, met name in Irak en Afghanistan.

De prijs beloont werk van vrouwen in de fotojournalistiek die “buitengewone uitdagingen overwinnen om ons beelden te brengen van belangrijke problemen op wereldschaal”, aldus organisator International Women’s Media Foundation (IWMF). Er is een geldbedrag van 20.000 dollar verbonden aan de prijs.

Bruce werkte acht jaar bij de Washington Post en schreef de column ‘Unseen Iraq’, waarin de levens van het Iraakse volk en het Amerikaanse leger werden onderzocht. De fotografe werd uit 136 nominaties gekozen tot winnaar vanwege haar empathie, haar emotionele verbondenheid met de onderwerpen van haar foto en de waardigheid die in in haar portfolio naar voren komt.

Bruce zei dat de toewijding, passie en het doel van Niedringhaus haar de moed hebben gegeven om door te gaan met haar werk. “Het is een enorme eer om plotseling deel uit te maken van haar erfenis en het prachtige werk van IWMF. Ik kan alleen maar hopen dat ik half zo succesvol ben als Anja om de vrouwelijke fotografen van morgen te laten zien dat een carrière in de fotojournalistiek mogelijk is zonder in te leveren wie je bent als persoon.”

Naast Bruce kregen de Canadese fotograde Amber Bracken en de Britse fotografe Rebecca Conway een eervolle vermelding.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.