— maandag 16 april 2018, 08:51 | 0 reacties, praat mee

Amerikaanse documentaire fotografe wint Niedringhaus-prijs

Andrea Bruce - © IWMF

De Amerikaanse documentaire fotografe Andrea Bruce heeft de Anja Niedringhaus Courage in Photojournalism Award gewonnen, vernoemd naar de in 2014 omgebrachte Duitse fotojournaliste. Haar werk focust op zich op mensen die leven in de nasleep van oorlog, met name in Irak en Afghanistan.

De prijs beloont werk van vrouwen in de fotojournalistiek die “buitengewone uitdagingen overwinnen om ons beelden te brengen van belangrijke problemen op wereldschaal”, aldus organisator International Women’s Media Foundation (IWMF). Er is een geldbedrag van 20.000 dollar verbonden aan de prijs.

Bruce werkte acht jaar bij de Washington Post en schreef de column ‘Unseen Iraq’, waarin de levens van het Iraakse volk en het Amerikaanse leger werden onderzocht. De fotografe werd uit 136 nominaties gekozen tot winnaar vanwege haar empathie, haar emotionele verbondenheid met de onderwerpen van haar foto en de waardigheid die in in haar portfolio naar voren komt.

Bruce zei dat de toewijding, passie en het doel van Niedringhaus haar de moed hebben gegeven om door te gaan met haar werk. “Het is een enorme eer om plotseling deel uit te maken van haar erfenis en het prachtige werk van IWMF. Ik kan alleen maar hopen dat ik half zo succesvol ben als Anja om de vrouwelijke fotografen van morgen te laten zien dat een carrière in de fotojournalistiek mogelijk is zonder in te leveren wie je bent als persoon.”

Naast Bruce kregen de Canadese fotograde Amber Bracken en de Britse fotografe Rebecca Conway een eervolle vermelding.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.