— vrijdag 17 juli 2015, 14:29 | 0 reacties, praat mee

Nominaties Prinsjesfotoprijs bekendgemaakt

Phil Nijhuis

De jury van de Prinsjesfotoprijs heeft vijf nominaties bekendgemaakt. De genomineerden zijn Martijn Beekman/ANP met een foto van Edith Schippers tijdens het Zorgdebat in de Eerste Kamer, Dirk Hol met een foto van Henk Kamp voor een overvolle publieke tribune in de Tweede Kamer tijdens het debat over gaswinning in Groningen, Bart Maat/ANP met een foto van Jeroen Dijsselbloem al telefonerend op weg naar zijn ministerie. Phil Nijhuis is tweemaal genomineerd: met een foto van de bezetting van de hal van de Tweede Kamer door Koerdische demonstranten en een foto met Jesse Klaver en Rik van Slingelandt, president-commissaris van ABN Amro, tijdens de hoorzitting over bestuurdersbeloningen.

In totaal zijn 66 foto’s ingezonden die betrekking hebben op bijzondere politieke gebeurtenissen op of rond het Binnenhof. De winnaar van de Prinsjesfotoprijs wordt op 11 september bekendgemaakt en wint een geldbedrag van 2.500 euro.

Afgelopen jaar won David van Dam de prijs met een foto van minister Plasterk. Meer bij Prinsjesfestival

Bekijk meer van

Prinsjesdag

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.