persveilig seminar

— woensdag 16 september 2020, 14:57 | 0 reacties, praat mee

Amerikaanse beroemdheden boycotten Facebook om nepnieuws

© EPA / Sascha Steinbach

Een groep van tientallen beroemdheden uit de Verenigde Staten plaatst woensdag geen berichten op Facebook en Instagram. Ze hebben een radiostilte ingelast uit protest tegen de haat, propaganda en valse informatie die volgens hem via sociale media worden verspreid. Laatste wijziging: 16 september 2020, 14:59

Dat schrijft de NOS. De boycot, die de naam Stop Hate for Profit draagt, duurt 24 uur en is bedacht door de Amerikaanse burgerrechtenbeweging #StopHateforProfit. De beweging vindt dat Facebook en Instagram meer moeten doen tegen het verkeerd informeren en beïnvloeden van kiezers.

Onder andere acteur Ashton Kutcher, zangeres Katy Perry en acteur Leonardo diCaprio houden zich woensdag stil op sociale media. “Ik kan niet toekijken en zwijgen, terwijl deze platforms de verspreiding van haat, propaganda en verkeerde informatie blijven toelaten”, aldus realityster Kim Kardashian West. “Verkeerde informatie die op sociale media wordt gedeeld, heeft een ernstige impact op onze verkiezingen en ondermijnt onze democratie.”

Bekijk meer van

Instagram Facebook

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

banner zwolle 2

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.