— woensdag 8 november 2023, 15:36 | 0 reacties, praat mee

Meta eist van adverteerder voortaan openheid over gebruik AI

Meta-topman voor Wereldzaken Nick Clegg (achter voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen) bezocht vorige week een Britse bijeenkomst om AI-toepassingen te reguleren. | AP

Meta gaat van adverteerders eisen dat ze bekendmaken wanneer advertenties over politieke kwesties met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) zijn gemaakt. Het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp wil zo de verspreiding van nepnieuws voorkomen. Laatste wijziging: 8 november 2023, 15:43

De nieuwe regels worden in 2024 van kracht, maakte het bedrijf bekend. Adverteerders zullen onder meer moeten aangeven wanneer kunstmatige intelligentie wordt gebruikt om mensen uitspraken of dingen te laten doen die ze nooit hebben gedaan.

Als adverteerders niet bekendmaken waar ze kunstmatige intelligentie of andere digitale technieken hebben gebruikt, kan Meta de advertentie weigeren of in het uiterste geval boetes opleggen.

Ook andere technologiebedrijven worstelen met de neveneffecten van AI. Eerder dit jaar kondigde Google aan dat adverteerders in de aanloop naar de presidentsverkiezingen in de VS verplicht openbaar moeten maken wanneer hun berichten door AI zijn gemaakt. Microsoft maakte woensdag bekend dat het Amerikaanse presidentskandidaten gaat helpen om nepvideo’s aan te pakken.

Bekijk meer van

Meta Instagram Facebook

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.