banner anp

— dinsdag 15 juni 2021, 10:14 | 0 reacties, praat mee

Amanpour deelt kankerdiagnose met kijkers; prognose goed

Christiane Amanpour | ANP

CNN-presentator en journalist Christiane Amanpour heeft aan het begin van haar uitzending onthuld dat ze onder behandeling staat voor eierstokkanker. Ze herstelde de afgelopen weken van een operatie en ondergaat nu de komende tijd chemotherapie. "De prognose is goed", aldus Amanpour, die haar collega's bedankte "voor het verdedigen van het fort" tijdens haar afwezigheid.

Amanpour greep het moment aan om vrouwelijke kijkers op het hart te drukken goed naar lichamelijke signalen te luisteren en bij twijfel te laten testen. Ze prees de mogelijkheid daartoe in een land met laagdrempelige gezondheidszorg. Amanpour woont in Londen.

“Ik heb er vertrouwen in en prijs me verder gelukkig dat ik via mijn werk verzekerd ben en word behandeld door uitzonderlijke doktoren die werken in een land ondersteund door de briljante National Health Service.”

Amanpour stelt dat ze haar diagnose wereldkundig maakt uit het oogpunt van transparantie, maar bovenal als oproep aan vrouwen zich vroeg te laten testen en zich te informeren over de ziekte: “Luister naar je lichaam en zorg ervoor dat je terechte medische zorgen niet worden weggewuifd of verkleind.”

Amanpour: “Dus, dat was mijn nieuws. Nu door naar het andere.”

Bekijk meer van

Christiane Amanpour

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.